15 Ağustos 2010 Pazar

Hormon,Mormon

Kim tahmin edebilir ki lisede okuduğun biyoloji kitabı hayatın boyunca değer verdiğin, anlam yüklediğin hemen hemen her kavramı olabileceği en bayağı seviyeye indisin ve seni iç çelişkilerinle -internal confilict- bunalımlara sürüklesin. Siksen aklına aklına gelmez.

Hikayenin temeli şu; "endokrin sitem". Hormon falan hikayeleri yani... Lisede bize dediler ki abicim senin götünde başında süngere benzer hormonal bezler var, bunlar sen sen yaşamana devam edebilmen için, üreyebilmen için, başka bir deyişle türünün devamlılığını sağlayabilmen için hormon denilen şeyler salgılıyolar ve bu durum sana haz veriyo. Örneğin hayatta kalman için yemek yemen lazım, yiyosun yemeği, hop, senin süngerbob hemen salıveriyo hormonu hemen bi rahatlama bi mayışma. Bildiğin mutluluk veriyo sana. Ya da üremen lazım, buluyosun karşı cinsi, iki ileri geri, hop iki damla hormon daha, sanırsın alemin kralısın.

Ama işin ibneliği bundan sonra başlıyo. Hormon denilen sik seni sonsuza kadar mutlu etmiyo. Hormon istiyosan yiyeceksin, içeceksin, sikeceksin diyo fizyoloji baba. Ha ademoğlu da boş değil tabi işin ibneliğini buluyo hemen. Bilimum illegal maddelerle bu hormonel dalgaları kandırabiliyo. İş burada boka sarıyo işte. Sen akıllısın ya kandırıyosun hormonel bezleri, sikiyosun fizyolojiyi, ama herşeyin bir bedeli var tabi. Geliyo ardından ruhsal bunalımlar. Yetinemiyosun çünkü hep daha fazlasını istiyosun.

Sadece bu illegal maddeler değil elbet kendimizi kandırmanın yolu. Hormon=Mutluluk gibi basit bi mantık oturtursak eğer, sikik hayatımız boyunca yaptığımız her hareketi mutlu olmak için, biraz daha haz alabilmek için yapıyoruz -iki damla hormon için yani-. Bu mantıkla hareket edince çok anlamsız geliyo herşey. Ha derseniz ki "olum dert ettiğin şeye bak herkes böyle zaten bak takılmana", tek kelime söyleyemez susar otururum kenara. Haklısınız çünkü.

1 yorum:

  1. yeni yetme junkie dostlara ve sikiyle beyni yer değiştirenlere gelsin.

    YanıtlaSil