11 Ağustos 2010 Çarşamba

Bir düşman çok, yüz dost azdır

Başlık 'Hopi' boyuna ait bir Kızılderili atasözü.. Tam olarak ne demek istediği hakkında pek bir fikrim yok. Tahminimce söyleyen kişi de beni düşünerek söylememiş. Eğer düşünseydi 'bir düşman çok, bin dost azdır' şeklinde söylerdi. (Bir-bin benziyo ya ondan) Ben işte her olaya bu açıdan bakabiliyorum sadece. Anladınız mı? Çok dar görüşlü bir insanım, gerçekten. Cahilim de aynı zamanda. Hatta ben galiba bayağı bir eziğim. Modern zaman eziği.. Ama siz beni bir ay sonra görün. Oi va voi dinlemeye başladım bile. Bence Londranın gerçek sesi bu grup. Yok ben İskoç tınısı istiyorum derseniz, Mogwai dinlemenizi öneririm size.

Bu ilk blog yazım olduğu için biraz zorluk çekiyorum takdir edersiniz ki. Suçu tecrübesizliğime bağladım aslında ama gerçek sebep cahilliğim. Hayata çok farklı bir bakış açım var. Az şey bilmek hoşuma gidiyor gibi. Mohawk boyunun önde gelen reislerinden biri demiş ki: ' Doğum yapan her şey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatın dengelerini, erkeklerde anlamaya başladığı zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır.' Ne diyon oğlum sen? Bu nasıl bir söz. Zamane kadınlarını iyi tanıdığımı düşünüyorum. Sen kalkmış kainat dengesinden bahsediyorsun. Öyle değil lan artık kadınlar. Bence o zaman da değildi, senin kafan dumanlıymış sadece. Birde kuş reisin şu sözüne bir bakalım: 'There are big men in Turkey; you know mafia' Şu lafın söylendiği bir dünyada ben ne kadar ciddi olabilirim bana cevap verin. Gorillaz da iyidir.

Ben de artık bir blog yazarıyım. İyi veya kötü. Yapacağınız yorumlar bundan sonraki yazılarımda önemli bir rol almayacaktır. Onu bilerek yorum yapın, ama yapın. Zaten beni herkes çok sever.

4 yorum:

  1. kızılderili olayı iyiymiş, iş yapar.

    YanıtlaSil
  2. kızılderililik ve kadıköylülük arasında bir bağ olduğunu düşünmüşümdür hep. ateş suyu satan mekan olsun, duvarlardaki, beyaz adama sövme eksenli kabile şefi alıntıları olsun.. zulüm her yerde zulüm ulan. yani.

    YanıtlaSil
  3. soluk benizliler geliyor dağılın beyler.

    YanıtlaSil
  4. "son ispark cezası kesilip, son biraya su katılıp, son kapalı mekanda sigara yasaklandığında beyaz adam dayağın nasıl yendiğini anlayacaktır!" kadıköyün yerlileri

    YanıtlaSil