1 Ekim 2010 Cuma

müzik-1


yeni serimin ilk yazısı. sagu kardeşimin götlük övgüsünden sonra kendimde bu iş için cesaret buldum diyebilirim. yazış lan blogger olduk daha ne işte götlükse götlük.

malum akbank ceez festivali başladı. üzerime afiyet sıkı bir takipçisiyimdir. liseye başladığımdan beri bir götlüktür almış başını gider. normalde dinlemediğim yani şarkılarını falan indirmediğim sanatçıları da dinlemenin ayrı bir kafası var. aydın esen misal. cumartesi gecesi babylon da idi. bir kaç sene önce aksanat ta çıkmıştı o zaman dinlemiştim. belki bir iki internetten bakmışımdır. o kadar. ayrıntılı bilgi rahat bulunur zatı aranırsa. adam büyük üstad. pek konsere çıkmıyor türkiyede amerikada ikamet ediyor.

neyse işte cumartesi akşamı çıktım yola. bir üşengeçlik. "beyoğlu" leş cumartesileri. herkes gelir. asmalımescit diye bir oluşum varmış türkiyede. bilet almaya gittiğimde ilk defa tanık olmuştum. bu coğrafyada böyle kafalar. inanılmaz gerçekten. zaten biz bu ülkeyi kürtler, türkler, çerkezler.. eeh işte her konsere gittiğimde hissettiğim aidiyetsizlik hissi gene geldi. severim iyidir yabancılık. küfürsüz değil tabi. konsere geçiyorum tamam.

2 saat sürdü. sonra ilhan erşahin çıkacak diye bis yapmadı. lar daha doğrusu. wolfgang muthspiel de vardı gitarcı. ilk defa duydum ve dinledim kendisini.
-------------------------------------------------
üstteki kısmı hafta önce yazmıştım devam edemedim okudum olmamış konsept oturmamış. kendini seven bir insan olduğum için varmışdır bir bildiğim deyip orada bırakıyorum.

her konser serisinden sonra girdiğim ulan müzisyen mi olsam adlı kafaya bu sene baya hoşgeldim. dersler de malum fena darlıyor. herkesçe malum bir de, kim gelse önüme ders yükümden dem vuruyorum. ben çok sıkıntılıyım bu arada. dersler falan bir yana. şu an kendimi etkilemeye bile üşeniyorum. şerefsizim yazdığım şeyleri bir daha okumuyorum. cemaleddin tacuma vardı bu gece. asmalıdaydık yine. ben burhan öçalı sevmiyorum gruuvsuz virtüözlere benziyor. ben müzisyen olacağım. oldum sayılır zaten. bu dönem o kadar sertim ki. bas gitara tel alayım bu haftasonu. okumaları yapayım dersleri halledeyim pazar sabah bebekte kahvaltı. belki bir yürüyüş sonrasında. kendimden çok etkileniyorum baya hareketlerimi şekillendiriyor.

şey diyecektim. aradığım insan özelliğini buldum. hani bir gece hayalimdeki insanı tasvir etmiştim. bir cümleye sığdırılmışı varmış. ununu sermiş eleğini asmış. böyle bir insana can kurban. bir düşünün abiler, ununu sermiş, eleğini asmış.

izin verirseniz biraz daha yazacağım. en büyük yük şu an sabah. göğsümden doğuyor sanki güneş. yara yara. yara. YATTARA. batuhan utanmasam gözlerinden kalbine akardım.

gülen gözlerle bakmıyor muyum size?

hatayı ben en başında mı yaptım?

nömöqitöpa.

hemen taze öğrendiğim bir deyişle yazımı bitireyim.

si me amas, amabo te, serva me. means: eğer beni seviyorsan, lütfen, kurtar beni

ps: fotograftaki kadın ununu sermemiş mi eleğini asmamış mı

5 yorum:

  1. bilincaltimin kuzenlerime ait kosesinden yorum yapacagim.
    gecerli olmus-keles kuzenler izmit atom tost her yer bizim. bir de yesil sermaye "seni cok seviyorum".

    YanıtlaSil
  2. ahah fatihim. akademi sallantıda uyandırayım. gel sen de davula dön bronx ta bir caz kulübünde çalalım.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. ununu sermiş, eleğini asmış. kafamdakine tam tersten bakmışsın kar$im

    YanıtlaSil
  5. doğru diyorsun. ya ne bileyim işte amaan. işimdeyim gücümdeyim.

    YanıtlaSil